lördag 5 december 2009

Inte en gång till

Den här gången var det köttkor. Hur många sådana här vidrigheter och våldshandlingar mot djur måste vi få se innan gemene konsument tar sitt ansvar? Som med allt är det dessutom bara en del som vi har vetskap om, hur stort är mörkertalet? Visst skall Länsstyrelsen öka sina kontroller, och visst kan länsveterinären göra mer men de är chanslösa mot konsumentens jakt på lågpriskött.

Varje handling följs alltid av en mothandling eller på engelska; for every action there is an opposite and equel reaction. Vi ser den dock sällan, nu har vi fått en chans att på riktigt och i realtid se vad jakten på lågprismat leder till. Make no misstake people, det är vi som konsumeter som bär ansvaret för dessa missförhållanden. Men som de svenskar vi är ropar vi på politikerna att göra något. Vad kan de göra, det finns redan en lagstiftning. Men vi KAN göra något, vi KAN välja en annan vara, vi KAN göra ett medvetet val, vi har inte bara det valet, vi har den skyldigheten!

2 kommentarer:

  1. Sy, thank you for stopping by my place and leaving such a nice comment. I regret that I can not read and write Swede for I would very much like to follow your blog. I too was a sailor in a past life, on a Morgan 27. My friends had larger boats which we sailed along the coasts of Florida and Georgia and to the Bahamas. Another friend twice circumnavigated the globe. There is nothing that can bring you closer to the earth than sailing.

    SvaraRadera
  2. Jag har idag, beställt en ekologisk skinka till julen! Bara så ni vet. Inga mer ledsna kor eller grisar ska hitta hem till mig ...

    SvaraRadera